Säker första seger

Ett av sjukdom decimerat Vänersborg bjöd på oväntat bra motstånd i den första kvartsfinalen i ABB Arena på tisdagskvällen. VSK vann till slut med klara 7-3 men Vänersborg ledde två gånger i den helsvängiga första halvleken där VSK hade en sprudlande period med fyra mål på tio minuter eller nåt sånt. Det var delikatesser om vart annat, men det var också oroväckande stora bjudhål bakåt som de blå snabbskrinnarna Robin Öhrlund och Emil Wiklund utnyttja gång efter annan. Det blev åtta mål före paus, 5-3 till VSK.

Laddning inför andra halvlek. Men varför kom det inte ens tvåtusen besökare igår?

Jag kan tänka mig att Micke Carlsson gav pausorder om safety first i andra, eftersom gladbandyn fick vika för en koncentrerad defensiv där Wiklund och Öhrlund styrdes hårdare och inte tilläts några fria passager i mitten. Jag är imponerad över hur VSK kunde spela både tråkbandy och samtidigt hålla det offensiva trycket uppe, om än med större eftertanke. Vänersborg hade mycket boll men kom inte till en enda riktig chans.

När sedan Simon Jansson utnyttjade ett blått bolltapp (Öhrlund), körde slalom över halva planen och gjorde 6-3 var det över. Jansson gjorde ett till innan slutsignalen, men det var bara för protokollet, eftersom det bara är segrar som räknas i slutspelet.

Simon Jansson outstanding igen.

Om Jocke Hedqvist och de andra två som var sjuka är tillbaka på isen i andra matchen kan VSK räkna med en knepig uppgift på torsdag nere i Vänersborg. Om det inte vore så långt skulle jag åka dit. Vem vill inte följa marschen mot Studenternas. Go for it, VSK!