Andra halvlekens lag

Äntligen var det folkligt och festligt i ABB Arena Syd. Vi var nästan fyratusen som kom till Annandagsbandyn mellan VSK och Motala. Klacken var på gott humör, även efter en första halvlek som inte går till de grönvita hävderna.

VSK skaffade sin en enkel ledning med 2-0 och en viss bekvämlighet spred sig i laget. Koncentration och fokus blev plötsligt bristvara. Passningar slogs bort, hemjobbet glömdes och när Motala lyckades med två hörnor och ett lyft stod det hux flux 2-3 i paus.

Stämningen på läktaren sammanfattades i en mening: "Riktigt dåligt, men dom sätter upp farten i andra."

Jesper Hermansson snurrade förgäves i första halvlek.

Denna förtröstan på att VSK sätter upp farten och kör slut på motståndarna har grundats under en serie matcher denna fina första halva av säsongen. Inget lag tycks stå emot när VSK skruvar upp och går runt på alla spelare. Hammarby hade till exempel inga juniorer utan bara två senioravbytare i fredags och flera av spelarna var rejält trötta när VSK spurtade hem segern på Zinkens. Det är inte alla lag som har två så duktiga juniorer som Rasmus Sjöström och Niklas Gifting.

Samtidigt är det förstås farligt att förlita sig på den återkommande slutforceringen i andra halvlek. En dag funkar det inte, av en eller annan anledning. Jag trodde laget nått dit i går, när Motala ökade sin ledning till 4-2 efter ytterligare ett hörnmål i början av den andra halvleken. Alla man hem, kontringar med lyft och hörnor var ett recept som såg ut att få den grönvita maskinen ur rytmen. En maskin som dessutom fortfarande får spela utan Simon Jansson.

"Vänder dom det här blir jag imponerad", sa jag till bänkgrannen.

Jag blev imponerad.

Måns Engström reducerade på straff, Simon Folkesson kvitterade efter att äntligen ha lyckats med ett av sina dittills misslyckade försök till genombrott och Martin Landström, som så långt gjort en av sina sämre matcher, pangade in ledningsmålet på ett vinkelskott. Liksom för att visa att han är värd sin lön spelade han sedan elegant fram Ted Bergström till 6-4.

Tack till klacken.

Punkt slut. Fortsatt serieledning för detta grönvita lag som inga experter hade räknat med. Nu väntar två svåra matcher: Edsbyn borta på fredag och Hammarby hemma på söndag.

Jag tror inte det räcker med att bara spela för fullt en halvlek då.

Man jag vet att VSK faktiskt kan spela som ett mästarlag både före och efter paus. Den här säsongen blir allt mer intressant.

Heja Sport!

En reaktion på ”Andra halvlekens lag

1. Wäinö Kaarto

En blogg med en andemening jag helt kan stämma in i. Första halvlek, sånär som på de inledande 10 minuterna, var långt under VSKs ordinarie nivå.
    Motala är ett svårspelat lag. De kämpar så långt orken tryter och så spelar de lågt. Svårt att komma igenom. Plus att de har en bra målvakt.
    I andra halvlek, och särskilt de sista 20, höjde sig VSK till serieledarklass!!!

Härlig kampmoral! ???