Ett ärevarv för Oscar

Vetlanda hade inte mycket att sätta emot när VSK stundtals spelade vacker anfallsbandy på fredagskvällen. Det blev 8-2 till slut, och det kunde ha blivit mer även om VSK tröttnade märkbart i slutet av båda halvlekarna.

Vetlanda gjorde en halvhjärtad match. Smålänningarna hade redan säkrat slutspelsplatsen och kunde varken komma uppåt eller nedåt i tabellen. De två landslagsspelarna Joakim Andersson och Johan Löfstedt saknades. Andersson var avstängd, Löfstedt vilade efter Rysslandsäventyret.

Så om vi ska vara ärliga var matchen ingen riktig värdemätare på den grönvita formen. Även om Martin Landström gjorde fyra mål mot sina gamla lagkamrater.

Martin Landström gör ett av sina fyra mål på David Borvall.

En match återstår i serien, borta mot Kalix på tisdag, ett Kalix som inriktar sig på kval och, likt Vetlanda, inte har viktiga poäng att spela för. Om VSK vinner, vilket är troligt, har laget nått den så åtråvärda fjärdeplatsen med allt vad det innebär med hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Villa har samma poäng, men möter Hammarby som fick storstryk av Sandviken och nu bara har en poäng upp till VSK. Villa eller Hammarby, eller båda, tappar alltså poäng på tisdag och, simsalabim så är VSK förbi.

Kvällens stora stund i ABB Arena på fredagskvällen kom efter slutsignalen, när Andreas Bergwall tog sin nyligen hjärtopererade son Oscar i famnen och skrinnade ett ärevarv, till publikens och till Oscars stora förtjusning.

Oscar med pappa Andreas.

Livet är inte bara bandy.

Heja Oscar!