När bandy är som bäst

Vilken match det blev! VSK vann över svenska mästarna Edsbyn med 6-3 efter 90 minuter i högt tempo med teknik och fart. Varför vill inte fler se idrott på denna världsnivå i Västerås?

Jag var rädd för att Edsbyn än en gång skulle utmanövrera VSK. Jag hade fel. VSK gjorde det mesta rätt i säsongens bästa match.

Jag undrar om Simon Jansson överhuvud gjort en bättre match i den grönvita tröjan? Han drog upp anfall efter anfall, han dribblade längs kortlinjen, han spelade fram lagkamraterna till lägen som de inte borde ha missat och han gjorde ett mål själv, på ett patenterat dragskott på vänsterhörna.

Simon Jansson var matchens lirare.

DSC_4070 simon jansson

Edsbyn började annars bäst, tycktes ha full kontroll och gjorde 1-0 på en högerhörna. Men VSK kom tillbaka. Putte Sjöström hade kanske läst vad jag skrev här tidigare i dag. Han fick träff och kvitterade på en vänsterhörna, junioren Niklas Gifting höll sig framme på en suverän passning från Micke Olsson och gav VSK ledningen innan Jansson slog in 3-1 med sitt dragskott.

Grönvitt ökade till 4-1 strax efter pausen när Oscar Gröhn fick en sån där drömträff från vänstervinkel som han brukar få ett par, tre gånger per säsong. Sedan kom en nervös period för VSK, där Edsbyn samlade ihop sig och anföll med elegans; gång efter annan damp precisa lyft ner utom räckhåll för VSK:s backlinje. Stefan Larsson pricksköt 4-2 och Daniel slalomåkte snyggt till 4-3 och bara Andreas Bergwall hindrade hälsingarna från att kvittera.

Micke Carlsson tog timeout, spelarna lugnade ner sig, väntade ut Edsbyn och kontrade in 5-3 när Niklas Gifting petade in sitt andra mål, denna gång på passning från Oscar Gröhn som säkert gjorde en av säsongens bästa matcher.

Micke Carlsson berömmer Niklas Gifting, 19, för hans andra mål i matchen.

Ted Bergström, som varit tämligen osynlig, trampade sedan igenom, på en svepande öppnande passning från Jacob Bucht, och dundrade in 6-3. Matchen var i praktiken avgjord även om VSK drog på sig två utvisningar i slutskedet, varav en för protest mot domslut, en utvisning som alltid är onödig.

Sammantaget: en riktigt, riktigt bra bandymatch utan större svackor, med en Simon Jansson i högform.

Nu skulle man förstås gärna åka ner till Lidköping på lördag...