Två raka förluster – ny match på onsdag

Jag hade gått ner i viloläge i bandybloggen när Maxim Thoré undrade om jag ville ha en bild från Zinken i dag. Självklart ville jag det. Jag är förkyld och kunde inte ta mig till Zinken, en av mina favoritarenor. Jag streamade matchen på Bandyplay i stället och fick se Hammarby vinna över VSK med 8-5, men siffrorna berättar inte hela sanningen.

Foto: Maxim Thoré

VSK ledde med 3-2 i paus, hade skapat sju hörnor, missat alla, men tycktes ändå ha ett klart grepp om matchen. Hammarbys två mål kom när VSK hade fler gubbar på banan men av någon anledning tappade både spel och fokus. Oförklarligt.

Andra halvlek blev märklig. Hammarby skruvade visserligen upp tempot och skapade mer, men VSK borde inte tappa markeringen på Adam Gilljams inspel från sidlinjen till Ivan Lebedev och man är för bra på hörnrus för att släppa in tre hörnmål efter varandra.

Foto: Maxim Thoré

Innerst inne handlade det än en gång om tappat fokus, slarv och brist på offensiva spelvarianter. En sista spurt ledde till en upphämtning från 3-6 till 5-6 och i det läget kunde det lika gärna ha blivit 6-6 som 5-8. VSK satsade framåt och lämnade oceaner av fruset vatten till hemmaspelare att öka på siffrorna.

Varför gick spelet i baklås efter den första halvleken när VSK gång efter annan tog sig fram på högerkanten? Vad gjorde Hammarby för genidrag som jag inte såg? Annat än att öka tempot och sluta sjabbla med bollen på egen planhalva?

VSK ökade inget tempo, VSK förmådde inte byta spelidé. Halvorna körde fast, Ted Bergström åkte mest offside, Simon Jansson försökte och försökte, Landström vände mer bakåt än framåt, Holmberg gjorde ett snyggt mål men drog på sig en onödig utvisning, Joneby fick mest jobba i backlinjen, Olsson fixade en straff men inte mycket mer. Och Bruun fick vila ett bra tag efter en smäll vid en hörna.

Foto: Maxim Thoré

Kort sagt: Mesta mästarna är inne i en formsvacka.

Men håll med om att Maxims bilder är jättefina. Det finns fler.

Jo, bandyn. Det såg så bra ut när jag såg VSK spela mot Vetlanda för några veckor sedan, på en streamad dator nere i franska Auvergne, när det fortfarande var plus femton ute och kyrkklockan klämtade nere i dalen. Jag kunde koppla ner mig med gott samvete när VSK ledde med 5-0 och ge mer datorkraft på nätverket till spelhungriga barnbarn.

Det såg fortsatt bra ut i Uppsala när Sirius inte hade någon egentligen chans mot ett säkert spelande VSK. Så kom då en fantastiska hemmamatchen mot Saik den 9 november, det är ju mer än två veckor sedan. Det blev 5-5 som ni minns, efter en av de bästa bandymatcherna i hallen på mycket länge. Den följdes av en enkel utklassning av Tellus.

Mesta Mästarna såg ut som Mesta Mästarna.

Så, för en vecka sedan, hade någon petat in grus i det grönvia maskineriet nere i Vänersborg, där VSK inledningsvis spelade med en sällan skådad oskärpa. Felpass, slarv och bristande fart, påminde om den dåliga perioden i första halvlek i dag, när Hammarby tappade spelare till utvisningsbänken och VSK tappade spelet.

Det hade inte behövt bli förlust i Vänersborg, som jag såg det borde VSK ha fått straff i slutsekunderna när Holmberg (var det väl?) drogs omkull. Men vi får inte glömma att matchens snyggaste prestation svarade Emil Wiklund för när han gjorde en synnerligen elegant Dallasdragning som gav honom fri väg genom VSK:s vänsterförsvar innan han pricksköt segermålet.

OK, förlust borta mot Hammarby är inte hela världen. Bajen är svårslaget.

Men om det blir förlust på onsdag igen, mot Villa här hemma, då börjar vi nog undra litet till mans vad som hänt.

Undrar om Maxim kommer dit och fotograferar också?

2 reaktioner på ”Två raka förluster – ny match på onsdag

1. anderslif

Dallas Sedvall hade en patenterad dragning där han drog bollen bakåt i åkningen, medan han täckte med kroppen, innan han drog den med sig och framåt igen, vet inte om du blir klokare av det, men dragningen bakåt framåt i färd framåt blev en klassiker