Inget fredagsmys

Kalix hemma en fredagkväll. Ingen publikhit. Jag tog mig till arenan, inte bara för att jag numera är stolt innehavare av en säsongsstol på östra läktaren, utan för att jag vill se så mycket grönvit bandy jag kan.

Jag förstår dom som stannade hemma. Vi var inte ens tusen i hallen, där isen numera håller bättre när inomhustemperaturen sänkts från tio till sex grader. Riktigt kyligt på läktaren men det finns filtar för de frusna.

VSK vann med 4-1. Väntat. Inte mycket att säga om egentligen. Men det var sannerligen ingen bra match. Periodvis slog de grönvita bort varannan passning. Oskärpt. Slarvigt. Törs man säga oengagerat. Till och med en vanligtvis så säker herre som Anders Bruun var en säkerhetsrisk i den första halvleken.

Han rätade upp sig i andra, hela laget rätade upp sig när det såg som allra mest risigt ut och Kalix hotade att kvittera till 2-2. Förra säsongen så här års så hade VSK förlorat en sån här match.

I år räckte det med en kvarts skärpning och hux flux stod det 4-1. Micke Olsson visade vägen när han för en gångs skull fintade bort den annars bombsäkre liberon Olov Englund och vispade in 3-1.

Olov Englund och Björn Hellman stretade emot länge innan de fick ge sig.
Olov Englund och Björn Hellman stretade emot länge innan de fick ge sig.

 

Englund hade fram till dess varit säkerheten själv och avväpnat attackerande VSK-are med sitt lysande positionsspel. Typiskt nog var det Englund som tappade boll till Magnus Joneby och öppnade för Olssons kontring.

Vad kan man säga mer? Martin Landström gjorde två mål, hans första var hur elegant som helst när han plockade ner ett lyft från Ted Bergström och sköt förbi den duktige Björn Hellman i Kalix mål.

Filip Mörkdal stod i hemmamålet och fick pris som bäste VSK-are.

Finns det något lag som har två så bra målvakter som VSK? Jag tror inte det.

Avslutningsvis: The two Simons, Folkesson och Jansson saknades även i kväll. De får gärna komma tillbaka. Offensiven behöver mer tyngd och variation.

Jo, en sak till. Vad är det för vits att jobba fram hörnor om skyttet inte funkar? Tretton hörnor ikväll, noll mål.