Det kunde ha gått hur som helst

Klyschor som i rubriken är bra att ha. Jag skulle också kunna skriva att VSK har kniven på strupen, efter att Sandviken kopplat greppet, eller ska man säga stålmännen håller på att skala gurkorna eller vad finns det för klyschor kvar.

Klart är att Saik vann med 6-4 i kväll.

Jag körde inte upp till Sandviken. Jag hade på känn att det skulle gå snett, jag erkänner att jag är en svikare. Den streamade sändningen på bandyplay. se var utmärkt. Bra kommentatorer, bra bild.

Jag minns hur det var i slutet av fyrtiotalet och på femtiotalet när pappa tog ner mig till VLT:s innegård på Stora gatan för att vi skulle följa bandylagets bortamatcher. Där inne på gården trängdes folk, nästan alla i hattar, nästan alla män, för att se hur redaktörerna inne i VLT-huset hängde upp gula löpsedlar i fönstret med resultaten i svart tusch.

Bandyvännerna samlades på VLT:s innergård för att följa bortamatcherna. Foto. Ernst Blom.
Bandyvännerna samlades på VLT:s innergård för att följa bortamatcherna. Foto. Ernst Blom.

 

Det gick ett sus genom hatthavet när en lapp ersattes av en ny och med nya besked om ställningen mellan VSK och Slottsbron eller Göta eller vad det nu var.

Nu kan man alltså följa alla matcher i streamad tv. Helt fantastiskt.

Kvällens match kunde, som sagt ha gått hur som helst. Så jämna är lagen. Resultatet går inte att överklaga, även om Simon Jansson borde ha gjort två mål på sina öppna lägen när matchen stod och vägde på slutet.

Saiks sista mål går inte heller att överklaga även om det borde ha dömts bort. Daniel Mossberg körde rakt på Andreas Bergwall - inte avsiktligt, men ändå. Bergwall fick en rejäl smäll, jag hoppas att gubbens nyckelben stod pall.

Ständigt denne Daniel Mossberg.
Ständigt denne Daniel Mossberg.

 

Resultatet står fast. Saik vann, men det hade lika gärna ha svängt åt andra hållet. VSK visade moral och fighting spirit när laget hämtade in underläge på underläge och till och med vände 1-2 till 3-2 i den andra halvleken.

Jag hoppas att junioren Niklas Gifting, ännu inte 19 år fyllda, hyllas för sin insats i det läget av matchen. Först jobbade han fram den hörna som Patrik Sjöström dundrade in, sedan petade han själv in ledningsmålet strax efteråt, efter en diagonalåkning av Oscar Gröhn.

Saik tilläts kvittera direkt och den andra halvleken fortsatte sedan att svänga på ett närmast osannolikt sätt. Daniel Mossberg gav hemmalaget ledningen, ständigt denne Mossberg, han svarade för två mål och ett målpass i kväll, Anders Bruun kvitterade ännu en gång på hörna innan de jagande grönvita missade sina chanser. Ingen hade kunnat protestera om VSK vunnit.

Men resultatet går inte att överklaga.

Nu är jag säker på att VSK vinner fjärde hemma på torsdag. Simon Jansson missar inte sådana lägen två matcher i rad, Tobias Holmberg kommer att spela som han gjorde i andra halvlek i dag, Gröhn kommer att växa ännu mer, Simon Folkesson också, Mikael Olsson kommer att få utdelning och domarna kommer inte att tappa greppet som de gjorde i slutskedet av matchen i dag när de visade ut folk litet hur som helst. Framför allt så kommer Jonas Nilsson tillbaka, revanschsugen och utvilad och börjar göra mål igen.

VSK behöver spets framåt. VSK behöver släppa bollarna snabbare och med bättre precision. Allt kan inte skyllas på en ovanligt hoppig is i Göransson Arena.

Mästarmötet fortsätter. Kvartsfinalen är långt ifrån över.