Back on track

Först så går det upp, sen så går det ner, så går det upp igen. VSK:s bandylag vet hur man får till rejäla svängar. I kväll var det uppåt igen, långt uppe i Kalix. i sju minusgrader inför 302 tappra betalande. De borde ha varit fler. Matchen blev riktigt bra.

Kalix körde inte med samma tokdefensiv som Gripen utan bjöd upp till spel, med givmilda ytor på den hårda och fina isen. De grönvita tackade och tog emot och briljerade med en provkarta på olika anfallstyper, särskilt före paus. Långt och halvlångt, distinkt, snabba spelvändningar, öppnande pass på kanterna, tjockt med folk i straffområdet när det vankades målchanser. En för alla, alla för en, precis som det ska vara.

Det blev 8-3 till slut, men Kalix bjöd till bra och kunde ha gjort ett par till. Nu sköt 27-årige Johan Sundquist alla tre hemmamålen och visade att han säkert spelar i ett annat lag nästa säsong. Kanske VSK är intresserat? Det finns förresten andra skickliga spelare i de sämre lagen som har ögonen på sig. Är VSK med i den framtida dansen kring Vetlandas guldkalv 23-årige Joakim Andersson, till exempel?

Ted Bergström gjorde tre mål i Kalix. Bilden är från hemmamötet i november.

Nåväl, den dagen den glädjen. Bottenlaget Kalix var förstås ingen riktig värdemätare, som det brukar heta i sportens klichéspråk, men det måste ha varit skönt för de grönvita att hitta tillbaka till ett effektivt och koncentrerat spel igen, med alla aktiva, ja alla. Ted Bergström gjorde tre mål. Bara en sådan sak. Det lovar gott. Simon Jansson svarade för matchens passning när han öppnade med en boll bakom ryggen för Emil Juhlén. Och så fick vi se Tobias Holmberg dunka in en vänsterhörna.

Poängen var välbehövliga. VSK avancerade upp till femte plats, fyra poäng efter Bollnäs som svarar för motståndet på Sävstaås på fredag kväll. Det blir en match, jag lovar. Bortamatchandet avslutas med ett lika viktigt möte mot Broberg på söndag i Söderhamn. Efter det blir det två veckors VM-uppehåll och ytterligare några dagar efter det. VSK:s nästa hemmamatch låter vänta på sig till den 10 februari, tre veckor alltså, mot Hammarby.

Låt mig få avsluta med en bandygåta. Kolla in den här bilden.

När, var, hur?

Är det någon, förutom bildens ägare, som vet vilka spelarna är och vilket lag VSK möter? Jag lovar att svaret är minst sagt överraskande.

Jag återkommer om någon dag eller två.

En reaktion på ”Back on track