Så leder man ett lag

Först: VSK vann tämligen enkelt derbyt mot Tillberga med 6-2 i dag. Grönvitt startade bestämt, koncentrerat och ledde med 3-0 redan efter 18 minuter. Två mål av pånyttfödde Jonas Nilsson, som gjorde ett till i den andra halvleken.

Men det var tredje målet som var speciellt, och som säger en del om Micke Carlsson som tränare. Junioren Emil Juhlén blev sjuk och Micke ringde in en annan junior några timmar före matchen: den bara sjuttonårige Linus Björklund. Jag måste erkänna att jag trodde att han var en av de där små pojklagsspelarna som får vara med och värma med de stora grabbarna före matchen. Men nummer 17 blev kvar när domaren blåste till matchstart. Trots att han såg liten och blyg ut.

Linus Björklund är inte storväxt och jag trodde att han skulle få sitta på bänken tills matchen var avgjord. Men Micke Carlsson hade andra planer. Han skickade in sjuttonåringen på isen redan efter sju minuter och ett byte senare tackade Linus med att slå in tredje målet efter ett mycket vackert anfall som avslutades med att Mikael Olsson serverade en passning från kortlinjen till vänster.

Simon Jansson klappar Linus Björklund efter hans premiärmål.

Så leder man ett lag. Så ger man unga spelare förtroende.

Tillberga reducerade genom alltid duktige Robin Andersson men Ted Bergström sköt 4-1 innan pausen. Andra halvlek blev avsevärt mycket sämre. VSK drog ner på farten och satsade inte till hundra, medvetet eller inte vet jag inte. Laget har svårt att hålla samma höga nivå en hel match. Faktum är att storpubliken, över 5 500 i ABB Arena, bjöds på tämligen trist och ofokuserad bandy i andra halvlek. Patrik Sjöström fick äntligen träff på en hörna, Robin Andersson reducerade ännu en gång innan Jonas Nilsson på egen hand skrinnade igenom och satte punkt.

Jonas Nilsson tackas av spelare och klack efter sitt tredje mål.

Jag avslutar med två fina bilder från unge Maxim Thoré skickade till mig efter matchen.

Robin Andersson överlistar Andreas Bergwall i första halvlek. Foto; Maxim Thoré.

Andreas Bergwall dansar och räddar. Foto: Maxim Thoré.

En reaktion på ”Så leder man ett lag

1. Wäinö Kaarto

Härligt att du är tillbaka med en bandyblogg Anders Lif!
    Minns alla dina fina reportage och intervjuer från den grönvita storhetstiden. ???