Bollen rullar på ganska bra

Vetlanda är ett bra bandylag. Flera snabba spelare med Johan Löfstedt som elegant spelmotor och med ett hårdhänt försvar. Om vi ska vara ärliga var 3-1 till VSK i paus inte riktigt rättvisande. Vetlanda hade bränt många lägen, Andreas Bergwall spelade som vanligt som den åldrande gigant han är. Hur orkar karln?

Micke Carlsson tog en tidig timeout för att ruska om sina spelare och hade glädjen att se Mikael Olsson köra slalom genom VBK-försvaret och vispa in första målet direkt. VBK kvitterade på en av de många högerhörnor som ordnades fram av Simon Folkessons lillbrorsa Robin, även han högerhalv och med nummer 43.

dsc_4411-johan-lofstedt
Johan Löftstedt, spelmotor i Vetlanda.

VSK:s tredje mål var smart. Högerhörna i sista sekunden före paus. Domaren tillät bara ett skott. Ruset koncentrerades på Putte Sjöström. Då klippte Stefan Edberg till. Just nu är han bäste skytt från höger.

VSK har förresten börjat få ordning på hörnorna. Nu körde man ett par varianter, bland annat en som jag såg för flera år sedan, på Lillis tid. Alla skyttarna cirklar en bra bit utanför straffområdet när hörnan går, för att förbrylla försvarets rus. Det gav ingen utdelning i går, det gjorde däremot en annan variant från höger där Tobias Holmberg spelade tillbaka bollen mot vänsterskjutande Anders Bruun som därmed fick rätt slagläge och bombade in 5-3. Därmed ryckte VSK ännu en gång från det hårt kämpande VBK som reducerade både till 2-3 och 3-4 innan de sista tjugo minuterna blev en flygande grönvit uppvisning, som påminde om matchen mot Edsbyn.

Anders Bruun gratuleras efter hörnvarianten som gav 5-3.

Simon Janssons målgest efter 6-3, pass från Simon Folkesson.

Målen var vackra. Simon Janssons genombrott, Ted Bergströms fina manöver ute till vänster innan han öppnade målet åt tremålsskytten Mikael Olsson. Extra roligt var åttonde målet, när junioren Rasmus Sjöström fick panga upp en högerhörna i krysset. Lagkapten Joneby såg till ta hand om bollen för Rasmus räkning. En sak är säker: det blir fler mål av denna talang.

Tre hörnmål alltså, och fem prydliga spelmål. Så ska det se ut. VSK-arna var eniga efteråt och menade att de hade kämpat ner Vetlanda. Johan Löfstedt erkände sig besegrad i en intervju i Vetlandaposten, men han såg ändå matchen som ett steg framåt, särskilt med tanke på turbulensen kring Jonas Claessons avhopp. I returen på lördag ska Vetlanda inte bränna lägena, sa han.

Vi får väl se vad oldtimer Bergwall säger om det. Elitserien börjar se riktigt intressant ut.