Ett nytt sätt att spela

Jag undrar vad bandynestorn Ola Johansson tänkte när han såg VSK spela bandy i ABB Arena ikväll. Han kan knappast ha varit beredd på vad Edsbyn bjöds på. VSK överraskade med ett delvis nytt sätt att ta sig fram över isen.

Tre, fyra gubbar, ibland fem, fanns plötsligt längst därframme, beredda att hugga på de långa eller halvlånga lyft som slet sönder Edsbyns röda försvar gång efter annan. VSK lyfte mer under en period i första halvlek än vad laget lyft under hela serien hittills.

Jag utgår från att det var ett uttänkt drag.

Edsbyns målvakt är chanslös på Patrik Sjöströms straff som gav VSK ledningen med 5-1.

Edsbyn, som fått beröm för att ha gått över till offensiv bandy á la VSK, fick se sig sönderkontrade. När VSK skaffat sig en ledning på ett par mål blev det förstås ännu lättare att spela, mot ett skadedrabbat Edsbyn som tvingades satsa framåt och som lämnade stora ytor för ystra grönvita spelare. I andra halvlek hade VSK-arna uppenbart roligt och vi fick se flera vackra bandymål. Fjärde målet var nog allra snyggast med en rad spelare inblandade innan Holmberg avslutade på Nilssons sista pass. Det blev 6-2 till slut.

Öppna ytor för ystra grönvita. Simon Jansson öppnar för Jonas Nilsson.
Stora ytor för ystra grönvita. Simon Jansson öppnar för Jonas Nilsson.

Nu blir det landslagsuppehåll i nio dagar. Två VSK-are är uttagna till fyrnationsturneringen i Trollhättan: Andreas Bergwall (som är tillbaka i blågult) och Simon Jansson.

Fram till nästa grönvita match får jag hitta på något annat att blogga om. Det blir inte så svårt. Jag ska plocka fram några minnen och gamla bilder. Redan nu kan ni ju fundera över den här bilden.

Var kan den vara ifrån?

Ett lag på väg hem, en gång för många år sedan.

5 reaktioner på ”Ett nytt sätt att spela

1. Lars Larsson

Tycker mig se Sören Boström i mitten. Kan det vara den olycksaliga finalen mot Edsbyn 1978? 6-4 i baken då Joe kastade klubban när Sören var fri med målvakten. Såg matchen på Söderstadion.

1. anderslif

Nej. Det här senare. Två av spelarna på bilden var tränare för respektive lag i ABB Arena ikväll.

2. Lars Larsson

Tycker mig se Sören Boström i mitten på bilden. Kan det vara från den olycksaliga finalen mot Edsbyn 1978 fo Joe kastade klubban när Sören var fri med målvakten? Såg matchen på Söderstadion.

3. Calle Bolldén

Många kända ansikten som spelade fram till alldeles nyligen! Och flera av dem är fortfarande aktiva inom bandyn.
    Skulle tro att det är efter nån cupfinal i Ryssland, kanske senare delen av 90-talet.

4. Karl-Erik Eckemark

Jag tror att VSK är på hemväg efter att ha vunnit Europacupen 1996 mot Vodnik med 5-4 i sudden