Lillebror har blivit stor

I kväll skrevs lokal bandyhistoria i Västerås. Lilla Tillberga vann för första gången en seriematch över storebror, Mesta Mästarna. TB kämpade och slet, krigade och jobbade, åkte och åkte och vann rättvist, mycket rättvist med 3-2.

Storpubliken fick uppleva bandyhistoria.
Storpubliken fick uppleva bandyhistoria.

 

Det var över 3 500 åskådare i ABB Arena, de flesta grönvita fans. De fick se det dom inte trodde skulle kunna hända. Jag kan orda hur mycket som helst om VSK:s brist på fantasi och energi, men jag gör inte det. Alla vi som var där såg att spelhjulen inte kuggade i varandra på hela matchen. Alltför många spelare föll ur ramen. Alltför stereotypa anfall fastnade i Tillbergas tuffa säck.

Jag nöjer mig med det. Mesta Mästarna kommer säkert igen, även om det här förlusten svider. Micke Carlsson tog timeout men hittade inga vägar in i matchen.

Nu är det dags att berömma Tillberga. Oskar Robertsson fick dom att spela exakt som dom skulle mot VSK. Hårt. Fränt. Utan att skrämmas av hög press. Rinat Shamsutov tog upp bollen över mittplan, förbi styrande VSK-are, massor av gånger. Sedan körde han inte fast utan matade sina lagkamrater med enkla rättvända pass.

Rinat Shamsutov var en av de bättre. Här har han åkt ur Simon Janssons press.
Rinat Shamsutov var en av de bättre. Här har han åkt ur Simon Janssons press.

 

Jesper Hermansson på den andra kanten gjorde inte som hans flygelmotståndare i VSK: han dunkade inte upp och fastnade i ett evigt klubbkrig. I stället lät han bollen göra jobbet och levererade det ena eleganta uppspelet efter det andra snett över mittplanen mot diagonalt mötande anfallare. Klassiskt. Effektivt.

Och så denne Robin Andersson som var ett ständigt orosmoment för VSK. Martin Flodström sköt vinnarmålet på högerhörna i 83:e minuten. Och för er som undrar om det var hög klubba när Niklas Engström tog ner lyftet innan han kvitterade kan jag säga, efter ha sett repriserna, att det var det inte.

Västerås har fått ett nytt, bra bandylag! Det är bara att gratulera Tillberga och oss bandyvänner.

TB-glädje efter Martin Flodströms 3-2.
TB-glädje efter Martin Flodströms 3-2.

En reaktion på ”Lillebror har blivit stor

  1. Åke

    TB var inte bra, VSK var däremot riktigt dåliga!
    TB har aldrig vart, är inte och kommer aldrig bli stora, det räcker så.
    Undra hur dom räkna åskadarna då inga vändkors användes, det var inte över 3000!

Kommentarer inaktiverade.